Fairy Treasure și bagheta magică a lui Boglarka Sass, la Târgul Darurilor de Crăciun - Fabrica de fericire

sâmbătă, 7 decembrie 2019

Fairy Treasure și bagheta magică a lui Boglarka Sass, la Târgul Darurilor de Crăciun


Boglarka Sass, zâna de la Fairy Treasure, apelează la diverse croitorii pentru a face rost de deșeuri textile, cărora le dă o nouă viață. Cu pricepere și imaginație, bucăți de material care altfel ar fi fost irosite, sunt transformate în podoabe pentru brad, jucării, genți sau pufuri (fotolii din polistiren).




FairyTreasure (accesați pagina lor de Facebook dând click pe nume) este o afacere condusă după principiile Zero Waste, care urmăresc să prevină poluarea încurajând crearea de noi produse sub o altă formă, materialele rămânând astfel în circuitul de folosință în loc să primească statutul de deșeu. Cu cât mai puține deșeuri, cu atât mai redusă este poluarea mediului.





Boglarka Sass: „Venind din lumea meșteșugului, handmade-ului și a artelor, ne doream foarte mult să putem crea ceva care contează, atât pentru noi, pentru sufletele noastre, cât și pentru mediul care ne înconjoară, Ne doream mult să putem crea o activitate simplă de hobby, de handmade, să putem crea ceva mai mult, ceva care să lase o urmă, să fie observat, admirat, apreciat de altii, să putem deveni un exemplu și să reușim să insuflăm această mentalitate cât mai multor oameni. Visul nostru a luat naștere și acum avem propriul atelier, care sperăm să crească, iar principiile ZERO WASTE să fie preluate de cât mai multă lume. Desigur, orice pas mic în această direcție este unul pozitiv și are efecte asupra mediului înconjurător, Totul începe cu pași mici, dar hotărâți și siguri.”

Veți găsi minunățiile de la Fairy Treasure la Târgul Darurilor de Crăciun, deschis între 18 și 21 decembrie la Biblioteca Județeană "Petre Dulfu" din Baia Mare. Organizator: Asociația NOD. 



Niciun comentariu:

@diana.topan