Plastefina, jucăria pentru copii mai sănătoşi şi mai creativi. O găsiţi la Târgul Darurilor de Crăciun - Fabrica de fericire

marți, 7 decembrie 2021

Plastefina, jucăria pentru copii mai sănătoşi şi mai creativi. O găsiţi la Târgul Darurilor de Crăciun

 


Copiii inteligenţi şi sănătoşi se cresc cu jucării care le stimulează creativitatea şi care nu conţin materiale ce le-ar putea pune sănătatea în pericol. O jucărie clasică, dar reinventată, este Plastefina, pe care o veţi putea cumpăra de la Târgul Darurilor de Crăciun. Evenimentul va avea loc de vineri până duminică (10-12decembrie), în Baia Mare, la Galeria Várvédö (Centrul Vechi, vizavi de Turnul Ştefan). Târgul va fi deschis în fiecare dintre cele trei zile între orele 9 şi 21.



Plastefina este o plastelină de calitate, care nu se lipeşte şi care se curăţă uşor. Totodată, ea conţine doar ingrediente comestibile, ceea ce este un mare avantaj, dat fiind că cei mici au tendinţa de a băga în gură jucăriile cu care îşi ocupă timpul.



Dar cel mai bine vorbeşte despre Plastefina chiar Petra Şandor, cea care a creat-o:


Noi suntem echipa Plastefina și facem plastilină. Acum 8 ani, la scurt timp după nașterea Marei, prima mea fetiță, mi-am dat seama cât de asaltați sunt copiii de jucării nepotrivite. Jucării colorate, gălăgioase, jucării de plastic, jucării uneori periculoase sau, și mai rău, jucării cu proveniență îndoielnică, probabil făcute de alți copii exploatați. Am încercat sâ îi dau jucării care să o ajute să se dezvolte și să îi stimuleze creativitatea acele jucării pe care noi le numim "deschise", adică jucării cu care copilul se poate juca în multe moduri și care îi pun mintea și mânuțele la treabă.



De departe, preferata a fost plastilina însă pe lângă că era un coșmar prin casă (lipicioasă, greu de curățat) îmi era foarte teamă când o băga în gură, pentru că nu avea listă de ingrediente, și prin urmare, nu aveam habar din ce era făcută. Așa am început noi să facem o plastilină faină de tot doar din făină, apă, ulei și colorant. După multe încercări, am ajuns la o rețetă câștigătoare și avem o plastilină colorată, naturală, nu se lipește, se curăță foarte ușor de pe orice suprafață și cu care micuții se pot juca în siguranță.



Vă așteptăm la târg cu minunata noastră Plastefina, cu creioane cerate ergonomice (făcute tot de noi) și cu cărți pline de povești fermecate. Toate alese cu grijă, ca pentru Mara și fratele ei Iustin.”




Niciun comentariu:

@diana.topan