De Crăciun, fă un copil fericit! - Fabrica de fericire

joi, 7 decembrie 2017

De Crăciun, fă un copil fericit!

🌲Ce fac copiii voştri de Crăciun? Sau copiii prietenilor voştri? Probabil se joacă cu jucăriile primite în dar, mănâncă Moşi Crăciuni din ciocolată, se îmbracă în hăinuţe noi şi, în general, se bucură de frumuseţea acestei perioade. Fac ceea ce ar trebui să facă toţi copiii într-o zi a bucuriei.
©Asociaţia Sharing Love



Există, însă, pe lume, copii care nu se au toate aceste privilegii. Există copii care mănâncă o dată pe zi, care nu au jucării şi nici bani pentru hăinuţe noi, care nu au nici măcar apă pe săturate şi care, în general, duc o viaţă plină de lipsuri. Aceşti copii se află în Kenya, în deşertul Chalbi, unde vegetaţia este foarte săracă, iar adulţii se ocupă cu creştrea caprelor. Oamenii de aici sunt extrem de săraci, iar viaţa lor e o luptă în fiecare zi. “În deşert, oamenii nu au apă decât în anumite locuri, la distanţe foarte mari (chiar şi 50 km), nu se pune problema dacă apa este potabilă sau nu. Când plouă (foarte rar, o dată sau de două ori pe an), o beau din bălţi... din aceleaşi bălţi în care se scaldă oamenii şi animalele. În rest, o cară în spate, în bidoane, iar în cazurile mai fericite, pe spatele magarilor”, explică Matilda Ştefan Andrici, din partea Asociaţiei Sharing Love.
©Asociaţia Sharing Love

Românii se implică de câţiva ani încoace pentru a face viaţa acestor oameni mai bună. În oraşul Maikona există o misiune a Bisericii Romano-Catolice, unde slujesc preoţi din Iaşi. Totodată, din 2009, Asociaţia Sharing Love din Iaşi, prin Matilda Ştefan-Andrici şi familia ei, ajută comunităţile din deşertul Chalbi prin mai multe campanii de strângere de fonduri. Localnicii de acolo, indiferent de religia lor, au ajuns să îi cunoască pe românii din asociaţie care îi ajută lună de lună şi să îi îndrăgească.
De câţiva ani încoace zeci de români cu suflet mare donează bani pentru copiii din Kenya în luna decembrie. Aceşti copii, ca toţi copiii din lume, merită o bucurie de Crăciun. O dovadă că cineva îi iubeşte şi se gândeşte la ei. La urma urmei, Crăciunul este o perioadă a iubirii de semeni. Cei care doresc, pot să doneze 10 euro (sau echivalentul în lei ori dolari al acestei sume) într-unul din conturile Asociaţiei Sharing Love:
UNICREDIT BANK 
beneficiar: ASOCIAŢIA SHARING LOVE 
SWIFT: BACX ROBU 
RON: RO17BACX0000000968568000 
EUR: RO87BACX0000000968568001 
USD: RO60BACX0000000968568002 
specificaţi: UN DAR DE CRACIUN 
Donaţiile se pot face până în data de 20 decembrie şi vor fi publicate pe pagina de Facebook “Un dar de Crăciun”. Sumele vor ajunge în contul diecezei de Marsabit, în Kenya, iar misionarii vor comanda darurile din Marsabit sau din Nanyuki. Apoi le vor transporta la Maikona, unde le vor pregati şi le vor distribui celor peste 500 de copii, cu ocazia Crăciunului.

Ne costă atât de puţin să fim mai buni cu semenii noştri! Generozitatea ne face mai fericiţi, mai mulţumiţi de noi înşine şi mai împăcaţi cu viaţa. Şi, să nu uităm: decembrie este, prin definiţie, luna generozităţii. Dacă nu acum, atunci când? 🎁🎄

Niciun comentariu:

@diana.topan