Fiecare copil îşi doreşte să devină erou. Dă-i şansa aceasta! - Fabrica de fericire

sâmbătă, 26 septembrie 2020

Fiecare copil îşi doreşte să devină erou. Dă-i şansa aceasta!

 


Darius are 10 ani. S-a născut la Cluj, dar de 6 ani locuieşte în Franţa. E un copil cuminte (pe cât poate un copil să fie de cuminte), încă îi place să se joace cu Lego, ţine mult la porţia lui zilnică de joacă pe telefon sau tabletă, dar îi place şi să citească. E nevoie de texte bine scrise, captivante încă de la prima pagină, care să nu îl plictisească şi să nu îl facă să abandoneze lectura. Această cerinţă e cu atât mai mare la cărţile în limba română, pentru că Darius citeşte mai greu în limba lui maternă decât în franceză.

Darius este fiul surorii mele. Ţin mult să îi cultiv pasiunea pentru citit încă de la o vârstă fragedă. În familia mea s-a citit mereu. Chiar şi bunicii mei, care nu aveau studii superioare, citeau în fiecare seară, în pat, la lumina unei lămpi pitice. Aveau o bibliotecă bogată şi o grămadă de cărţi minunate pentru copii.

Din păcate, în ultimii ani abundenţa cărţilor pentru copii nu a fost întotdeauna şi o garanţie a calităţii acestora. S-a tradus mult şi prost, s-au tipărit tot felul de ediţii prescurtate, cu greşeli de ortografie care se voiau a fi compensate prin ilustraţii mari şi colorate.

Acum vreo lună, am vrut să-i trimit lui Darius un cadou de ziua lui. Pentru că suntem atât de departe unul de celălalt, nu ştiu întotdeauna ce daruri şi-ar dori. Voiam ceva care să-l bucure şi de care să-şi amintească şi mai târziu. Nu o jucărie care să sfârşească aruncată într-un colţ al camerei după doar câteva zile.

Atunci am descoperit Editura Elefantul Meu, chiar la mine în oraş. După Revoluţie, editurile au apărut ca ciupercile după ploaie, dar nu toate s-au evidenţiat printr-o ofertă de carte deosebită. Însă Elefantul Meu a venit cu un nou concept: cărţile personalizate pentru copii. Pe scurt, din oferta editurii poţi alege o carte, în funcţie de subiect şi de vârsta copilului. Copilul, precum şi un prieten al lui, devin eroii acelei cărţi, a cărei acţiune se desfăşoară într-un loc familiar lor.





Am ales cartea „Comoara” (autor: Zuzana Pospíšilová ), pentru copii cu vârsta de 10 ani +, iar personajele sale principale au devenit Darius şi Clement. Căutarea comorii secrete – subiectul cărţii – are loc în Macon, oraşul francez unde nepotul meu trăieşte alături de familia lui. Am putut chiar să adaug o dedicaţie personalizată pe prima pagină a cărţii şi o fotografie a lui Darius. Am citit şi eu cărticica: este pasionantă şi educativă, cu atât mai mult cu cât abordează şi tema bullying-ului, o problemă cu adevărat gravă azi în şcoli.

Împreună cu părinţii mei, i-am trimis lui Darius, de ziua lui, nu doar cărţi, ci şi jucării şi dulciuri. Mi-a transmis, însă, că i-a plăcut foarte mult cartea al cărei erou este.

Cu siguranţă, abordarea Editurii Elefantul Meu este pe gustul copiilor. Îi apropie de lectură şi, mai mult, le dă încredere în ei înşişi. Aşa încât vă recomand şi vouă să alegeţi cărţi pentru copiii voştri de la Editura Elefantul Meu din Baia Mare şi să le comandaţi AICI.


Niciun comentariu:

@diana.topan