Se apropie Tabăra de la Ocoliș. Tema de anul acesta: "În veșnică opoziție democratică: Literatura" - Fabrica de fericire

marți, 18 iunie 2019

Se apropie Tabăra de la Ocoliș. Tema de anul acesta: "În veșnică opoziție democratică: Literatura"

Mai e puțin timp până la deschiderea Taberei Naționale de Literatură și Arte Plastice de la Ocoliș (Maramureș). Tema de anul acesta este incitantă: "În veșnică opoziție democratică: Literatura".

Vară de vară, scriitori, pictori, sculptori și artiști fotografi se perindă pe la locuința familiei Ioan Marchiș, în căutare de răcoare și inspirație. De data aceasta, deschiderea oficială, cu o rugăciune la Troița artiștilor și scriitorilor dispăruți, cu oficialități și discursuri, va avea loc sâmbătă, 6 iulie, de la ora 13. Ulterior, oaspeții vor redeveni nonconformiști, adică se vor întoarce la statutul lor obișnuit, păsându-le doar de literatură, arte și filosofie, de pescuit și scaldă, de biliard și tenis, dar și de somnul binefăcător de după-amiază.
Ioan Marchiș
Atracțiile de anul acesta sunt Grupul Iza, pescuitul și seara vânătorească. Ne vom bucura de întâlnirea cu poetul Ion Mureșan, cu prozatorul Ioan Groșan, cu criticul Alexandru Cistelecan și cu parodistul Lucian Perța. Desigur, toți cei care iubesc literatura și artele sunt invitați la Ocoliș, unde serile vor avea loc cenacluri literare, iar pe timpul zilei se va picta și se va sculpta într-o atmosferă relaxantă, aproape de natură.
Evenimentul este organizat de Fundația Culturală ARCHEUS, și se va finaliza cu publicarea unui nou număr al revistei cu același nume.

Niciun comentariu:

@diana.topan