Copiii de pe Craica, coautori ai unei cărți de povești - Fabrica de fericire

sâmbătă, 7 noiembrie 2020

Copiii de pe Craica, coautori ai unei cărți de povești

 




Prin hârtoape și noroaie, cu masca pe figură, Moș Crăciun își face, încet, drum înspre noi. Pe măsură ce se apropie, ne simțim și noi mai preocupați de problemele și necazurile celor din jur, suntem mai empatici și mai darnici. Iar aici, foarte aproape de noi, trăiesc copii care au foarte mare nevoie de ajutor. Ei sunt copiii din comunitățile marginalizate ale Băii Mari, care se luptă zi de zi cu foamea, cu violența, cu lipsa unui acoperiș, cu frigul și ploaia, cu ura rasială și discriminarea.





Copiii de pe Craica, în ciuda tuturor problemelor cu care se confruntă, sunt, totuși, copii. Și, ca orice copil, sunt foarte creativi. Astfel că, în cadrul unui proiect derulat de Asociația Team for Youth, au creat niște personaje de poveste, care, cu ajutorul voluntarului Elia Bedoni, și-au găsit adăpost într-o cărticică.


Povestea poartă titlul „Văzduh” și e înduioșătoare. Ea vorbește despre traumele războiului, despre violența în familie, despre dependența de substanțe, dar și despre iubire, înțelegere, toleranță, iertare și vindecare. E, așa cum se intitulează, o „poveste fără frontiere”, pentru că, în lumea de azi, am vrea să ne simțim ca acasă oriunde soarta ne-ar purta pașii.





Pentru a primi cartea, trebuie să donați o sumă de bani, care va fi folosită pentru a cumpăra cadouri de Crăciun pentru copiii din comunitățile marginalizate din Baia Mare. Suma minimă este de 30 de lei. Primul pas este să scrieți un mesaj pe pagina de Facebook a Team for Youth Association, adică AICI.


Gânduri bune!





Niciun comentariu:

@diana.topan