«Copacul cu fapte bune» rodeşte şi în Baia Mare - Fabrica de fericire

marți, 29 mai 2018

«Copacul cu fapte bune» rodeşte şi în Baia Mare


O mai ţineţi minte pe Maricica? Fetiţa din clasa întâi, pricepută la matematică, dar care nu crede că circul (cel cu arlechini, acrobaţi şi animale, nu cel la care vă gândiţi voi, politic) există cu adevărat? Maricica este prietena mea. Ea locuieşte pe Pirită, alături de cei trei fraţi ai ei şi de copiii altor vreo 55 de familii foarte sărace.

Ziua de 1 Iunie este o sărbătoare şi pentru aceşti copii. Chiar dacă ei nu vor putea merge la circ de Ziua Copilului, cu ajutorul vostru se vor putea bucura de această sărbătoare în alt mod. 
Pentru că miercuri, 30 mai, între orele 12,30 şi 6 p.m., la Şcoala Primară «Dr. Alexandru Rusu» din Baia Mare (str. Gheorghe Marinescu nr. 1), va avea loc primul «Copac cu fapte bune» din oraşul nostru, o acţiune caritabilă la care noi toţi putem participa.
Putem dona: ALIMENTE NEPERISABILE (conserve, ulei, zahăr, făină, dulciuri, pâine ambalată, sucuri, DIN COMERȚ, cu rugămintea să verificați termenul de valabilitate înainte de a le cumpăra), PRODUSE DE IGIENĂ (pastă de dinți, periuțe de dinți, săpun, gel de duș, șampon, balsam de păr, detergent de rufe, balsam de rufe, șervețele, hârtie igienică), RECHIZITE (caiete, pixuri, creioane colorate, cretă de colorat, acuarele, caiete de desen, stilouri, carioci, penare etc.), GHIOZDANE ȘI JUCĂRII (să nu fie rupte ori murdare), JOCURI, CĂRȚI DE POVEȘTI. HAINELE trebuie să fie curate, în stare bună și pachetele etichetate (de exemplu, "băiat 7 ani", "încălțăminte iarnă mărimea 33") etc.

«Copacul cu fapte bune» este genericul sub care se desfăşoară o serie de acţiuni caritabile în întreaga ţară, datorită cărora o mulţime de sărmani au parte de mici bucurii şi de o viaţă ceva mai bună. Derivat din «Copacul cu haine», acest şir de evenimente este iniţiat şi coordonat de Cristina Hurdubaia, o jurnalistă cu suflet mare şi infinită răbdare, pe care o cunoaşteţi, probabil, din emisiunea TV Starea Naţiei. Fără a avea în spate un ONG, «fata cu copaci la cap»  şi-a asumat o misiune deloc uşoară, care îi ocupă mare parte din viaţă, pentru că ea crede că «Binele face parte din viaţa mea de când mă ştiu. Aşa am fost educată, aşa am simţit, la mine nu a fost o alegere, binele m-a ales pe mine.»  

 

Găsiţi evenimentul pe Facebook AICI.

Mai multe detalii despre comunitatea de pe Pirită, AICI.

Dacă nu o ştiţi încă pe Maricica, puteţi face cunoştinţă cu ea AICI.

Niciun comentariu:

@diana.topan