“Democraţia, la răscruce” : Trei dintre cele mai clare voci ale #rezistenţei vin în faţa băimărenilor - Fabrica de fericire

vineri, 29 iunie 2018

“Democraţia, la răscruce” : Trei dintre cele mai clare voci ale #rezistenţei vin în faţa băimărenilor




Trei dintre cele mai puternice voci ale #rezistenţei vin în Baia Mare, pentru a purta, împreună cu oamenii locului, o discuţie deschisă despre valorile în care credem şi despre pericolele care ne pândesc.

Ramona Ursu, Carmen Dumitrescu şi Cristi Danileţ sunt nume cu care ne întâlnim zi de zi, citind presa sau scrollând Facebook-ul. De data aceasta, îi vom avea în faţa noastră, gata să ne răspundă la întrebări dificile, la întrebări sâcâitoare, la întrebări obsedante, care nu ne dau pace în ultimele luni, de când cei de la putere parcă au luat-o razna. Carmen Dumitrescu, co-fondatoarea ziarelor „Liber în Teleorman” şi “Liber în România”, cea care îl înfruntă pe Liviu Dragnea la el acasă, Ramona Ursu, jurnalist şi autoarea cărţii „Vă vedem”, apărută de curând la Editura Humanitas, şi judecătorul Cristi Danileţ, unul dintre cei care fac lumină în hăţişul de chichiţe legislative pe care întreaga societate românească face eforturi  să le înţeleagă în ultima vreme, vor veni în mijlocul băimărenilor.
Se va întâmpla sâmbătă, 7 iulie, de la ora 12, în sala de conferinţe a Centrului de Afaceri Millennium (Baia Mare, Centrul Vechi), în cadrul evenimentului  „Democraţia, la răscruce”, organizat de Pro Civic şi moderat de Romeo Dobocan.
Poate că uneori, mărşăluind pe străzile Băii Mari, cu pancarte şi fluiere, ne-am simţit singuri. Poate că ne-am simţit mai puţin importanţi. Dar puterea #rezistenţei este chiar forţa ei de coeziune. Iar ceea ce ne uneşte, indiferent de oraşul unde locuim şi unde protestăm, este respectul pentru democraţie şi statul de drept. Este opţiunea noastră nenegociabilă pentru lege, pentru cinste şi pentru bunul simţ.
Haideţi să fim împreună sâmbătă, 7 iulie, de la ora 12, şi să arătăm tuturor că nu suntem o naţie de hoţi, ci o naţie de cetăţeni responsabili, preocupaţi de binele comun, în spiritul legii şi al dreptăţii. O naţie de adevăraţi cetăţeni, care nu doar că merg la vot atunci câd sunt organizate alegeri, ci îşi exercită drepturile democratice ori de câte ori este nevoie şi chiar zi de zi.

***

Cristi Danileţ este judecător la Curtea de Apel Cluj, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Este una dintre cele mai lucide voci din justiţia românească, o prezenţă constantă în social media. Nu a ezitat niciodată în a-şi exprima public opiniile cu privire la cele mai importante subiecte juridice. A iniţiat proiectul “VeDemJust”, pentru democraţie şi justiţie şi face educaţie juridică în rândul tinerilor, începând din învăţământul preuniversitar. A primit numeroase premii şi distincţii pe parcursul anilor, lupta sa pentru dreptate, democraţie şi justiţie fiind foarte apreciată. Este pentru prima oară când vine la o conferinţă la Baia Mare.
Ramona Ursu este ziaristă şi scriitoare. În 2006, într-o zi de ianuarie, şi-a citit prima ştire în Evenimentul zilei. Au urmat doi ani la „Bulina roşie“, unde a fost reporter la ediţia de Moldova. Din martie 2008, s-a alăturat trustului Adevărul Holding. A fost redactor-şef adjunct la Iaşi. În octombrie 2010, a început cea mai frumoasă experienţă, la Chişinău, unde a format echipa „Adevărul Moldova“. Timp de opt luni a fost redactor-şef la singurul ziar naţional al unui trust românesc de presă de peste Prut. Din iunie 2011, timp de zece luni, s-a alăturat redacţiei Adevărul de la Bucureşti, unde a fost, pe rând, redactor-şef adjunct la Adevărul de seară, şi apoi la ediţiile locale ale ziarului-mamă. Din 2010 scrie şi editoriale pentru Adevărul. Începând cu 2013 și până în 2017, a coordonat echipa de corespondenți a ziarului Adevărul, iar din februarie și până în decembrie 2017 a fost jurnalist de opinie la Revista 22. Din mai 2018, este senior editor la publicația Newsweek România. În 2016, i-a apărut cartea “Dosarele Securității: Marian Munteanu și Miron Cozma versus Piața Universității”, în 2017 a publicat “Noaptea, ca hoții!”, la Editura Humanitas, iar în 2018 a publicat volumul “Vă vedem!”, la Editura Humanitas.
Carmen Dumitrescu este absolventă de Ştiinţe Politice, specializată în relaţii internaţionale şi administraţie publică, co-fondator al ziarelor «Liber în Teleorman»  şi «Liber în România», autoare a patru cărţi de beletristică şi corespondent Europa FM.



Niciun comentariu:

@diana.topan