Mărunțișurile care fac sărbătorile frumoase - Fabrica de fericire

duminică, 28 aprilie 2019

Mărunțișurile care fac sărbătorile frumoase




Sărbătorile nu sunt, de fapt, pentru mine, decât o combinație de lucruri mărunte, pământești și familiare. În anumite doze, bine determinate. 
Spre exemplu, sărbătoare e atunci când am o zi liberă numai pentru curățenie și când casa strălucește fix o zi, pentru că a venit primăvara, pisica năpârlește și a doua zi pot să o iau de la capăt.


Sărbătoare e când gătesc brioșe cu spanac, pentru că sunt verzi, primăvăratice, și nu am pe conștiință niciun miel.
Sărbătoare e când merg la ai mei și ei se bucură atât de mult că a înflorit glicina, încât eu mă gândesc că poate bătaia clopotelor de la biserică are legătură cu asta.
Sărbătoare e și când ai mei își sună rudele de departe nu pentru a-i întreba ce au pus pe masa de Paști, ci pentru a găsi împreună soluții contra șoarecilor de câmp care distrug producția de trandafiri.
Sărbătoare e când toți oamenii își propun să devină mai buni, deși știu că ziua de mâine va fi la fel cu cea de ieri.
Sărbătoare e când îmi stabilesc un țel, și anume să mă apuc de cură de slăbire, și, deși îmi tot propun asta de câteva luni încoace, tot mai cred că am o șansă.
Sărbătoare e când reușesc să repar singură ușa de la dulap și, chiar dacă nu a ieșit perfect, am speranța că mă voi descurca și singură în viață.
Sărbătoare e când mama îmi povestește un film întreg cu tentă SF, deși ei nu-i plac SF-urile, și când eu, la schimb, îi povestesc filmul de cu o seară înainte.
Sărbătoare e când beau vișinată cu mama și închinăm în cinstea surorii mele, care, aflată la mii de kilometri distanță, a rămas tocmai azi fără strop de băutură în casă.
Sărbătoare e când motanul se bucură de puțină salată boeuf, deși e la regim.
Sărbătoare e când, pe Internet, iepurașul luptă pentru democrație. Peste mai puțin de o lună, pe 26 mai, am speranța că vom sărbători iar.
Până una-alta, să ne refacem forțele.


Niciun comentariu:

@diana.topan