Bomboanele prieteniei - Fabrica de fericire

sâmbătă, 21 septembrie 2019

Bomboanele prieteniei

Vine o vreme când trebuie să îți plătești datoriile. 😊

Vara asta am fost în Elveția, mai exact la Caux, la o conferință unde s-a vorbit despre toleranță, incluziune, pace, soluții de rezolvare a conflictelor între diverse comunități, despre democrație și despre implicare activă în viața societății. M-am simțit excelent acolo, printre oameni de toate culorile, de toate culturile și de toate religiile. Aș fi vrut să nu mă mai întorc. La Caux Palace există o veche tradiție a întâlnirilor de acest fel și atmosfera este diferită de restul lumii: toți sunt deschiși, sinceri, prietenoși și înțelegători. E puțin mai greu când te întorci în lumea reală și dai piept cu atitudini despre care uitaseși că există.
Bomboane din ciocolată albă cu cremă de cappuccino
Week-end-ul ăsta, în Maramureș vin câțiva oaspeți dintre participanții la conferința din Caux. Nu e meritul meu, ci al prietenelor mele Diana Damșa și Diana Topan, care s-au gândit să profite de ocazie și să organizeze o întâlnire prietenească.
Praline din ciocolată cu lapte și caise uscate
Iar eu am zis că e momentul să-mi plătesc parte din datorii. Așa că, săptămâna aceasta, în trei după-amieze, după munca de la serviciu, am făcut bomboane de ciocolată.
Praline din ciocolată neagră cu ghimbir
Ciocolată cu lapte umplută cu stafide în cognac, ciocolată cu lapte umplută cu caise, ciocolată neagră cu fistic și miere, ciocolată neagră cu ghimbir. Și o rețetă nouă: bomboane de ciocolată albă cu cremă de cappuccino. Am avut ceva emoții, dar mi-a reușit crema aceasta, care e delicioasă.
Praline cu stafide îmbibate în cognac de casă
M-am jucat din nou cu pensulele și culorile, cu formele și colile de transfer. Desenele de pe colile de transfer nu s-au imprimat așa cum aș fi vrut, și încă nu cunosc motivul. Va trebui să mai experimentez.
Am vrut să transmit bucurie și prietenie prin fiecare bomboană lucrată de mine. E atâta migală în munca aceasta, încât nu cred că o parte dintre sentimentele ciocolatierului de ocazie nu se transferă în materie.
Caux Palace

Niciun comentariu:

@diana.topan