"Safari urban". Expoziție temporară interactivă la Muzeul de Artă - Fabrica de fericire

joi, 19 decembrie 2019

"Safari urban". Expoziție temporară interactivă la Muzeul de Artă


Joi, 19 decembrie 2019, ora 13,00,
în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», va avea loc vernisajul expoziției interactive "Safari urban".
Expoziția va fi deschisă în perioada decembrie 2019 – februarie 2020.


Expoziția reunește peisaje citadine din colecția Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», semnate de pictorii care au activat la Baia Mare începând din secolul al XIX-lea, prezentate „în dialog” cu fotografiile echivalentului lor contemporan. Proiectul expozițional propune o abordare inovatoare, prin caracterul interactiv regăsit încă din faza inițială de documentare și colectare a materialului vizual, de panotare și continuată chiar și după experiența de vizitare.
Fotografiile expuse sunt o selecție a imaginilor primite în urma provocării lansate de noi vara aceasta. Participanții au ales din expozițiile muzeului lucrări care înfățișează diverse ipostaze ale orașului, pe care le-au căutat și imortalizat. Aranjarea lucrărilor continuă Safariul urban și pentru cei care vor vizitata expoziția temporară: ei sunt îndemnați să regăsească și să confirme asemănarea imaginilor cu tablourile.
Autorii – vânători de peisaje citadine, profesioniști sau doar pasionați – ai căror fotografii vor fi expuse pe simezele Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» sunt: Bogdan Adrian Deac, Anand Donca, Florian Gherman, Rafaela Grețieș, Cristina Griga, Gabor Gyrmathy, Tudorel Ilie, Anda Marin, Roxana Petrovan, Florentina Popescu, Ryo & Noian, Andreea Teliban.
Organizarea expoziției Safari Urban reprezintă etapa de diseminare a know-how-ului însușit de drd. Oana Enășel – responsabil marketing al Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» – în cadrul mobilității efectuate în Statele Unite ale Americii în noiembrie 2018. Participarea la tabăra muzeală s-a făcut în urma unui proces de național de selecție, coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, cofinanțat de AFCN.
Proiectul expozițional participativ Safari Urban a demarat în cadrul evenimentului Street Delivery Baia Mare 2019, din Parcul Scriitorilor sub forma instalației „Centrul Artistic Baia Mare. Expoziție atemporală urbană” și este fundamentat pe conceptele programului de muzeografie OF/BY/FOR ALL, dezvoltat de specialistul american Nina SIMON în cadrul Muzeului de Artă și Istorie Santa Cruz, California. Principiul de bază al acestuia este implicarea membrilor comunității din care face parte muzeul în activitățile instituției. Înțelegerea nevoilor și dorințelor segmentelor de public țintite conduce la conceperea programelor care stârnesc interesul vizitatorilor, iar implicarea acestora în dezvoltarea activităților și evenimentelor încurajează sudarea legăturilor cu și din interiorul comunității. Pe termen lung, această orientare strategică contribuie la satisfacerea preferințelor consumatorilor și la îndeplinirea eficientă a obiectivelor instituționale.
drd. Oana ENĂȘEL
Referent de specialitate - marketing



Niciun comentariu:

@diana.topan