"Grădina de rouă" a Ilenei Danci-Horoba, la Târgul "Mărțișor cu dor" - Fabrica de fericire

marți, 18 februarie 2020

"Grădina de rouă" a Ilenei Danci-Horoba, la Târgul "Mărțișor cu dor"

De ani de zile, Ileana Danci-Horoba face eforturi pentru a redeștepta gustul româncelor pentru mărțișoare. Și nu orice fel de mărțișoare, ci unele lucrate cu gust și inspirate din rădăcina noastră. Ileana lucrează în ceramică, dar are o imaginație neostoită, scoțând tot ce e mai bun din acest material pretențios. 




De la bănuții din ceramică auriți, care imită primele mărțișoare cunoscute la noi, la căsuțele minerești, văruite în albastru, de la florile primăverii la Baba Dochia, toate reprezintă pentru Ileana surse de inspirație. De abia aștept să vină luna februarie, pentru ca, prin virtuala gaură a cheii, să trag cu ochiul înspre o nouă colecție de mărțișoare semnate de Ileana Danci-Horoba. 





De data aceasta, ceramista ne surprinde cu o colecție intitulată "Grădina de Rouă".
Piese unice și delicate, din porțelan colorat în masă, pictat cu aur și platină.


Ileana Danci - Horoba: Deși am folosit motive și simboluri ce invocă primăvara, este în acelasi timp si o colecție plină de dor și nostalgie. Grădina copilăriei cu primii ghiocei si toate plantele ce revin la viață în fiecare primăvară, a fost elementul principal care a inspirat această colecție.
Vă aștept să întâmpinăm primăvara, cu zâmbete și mult soare la "Mărțișor cu Dor"."





Ileana este și organizatoarea Târgului "Mărțișor cu dor", ajuns anul acesta la a XII-a ediție. Prin Asociația NOD, ea adună în jur artiști și artizani tineri, foarte talentați, dar care au puține șanse să se promoveze. 




Pentru prima oară, anul acesta, Târgul Mărțișor cu dor se va desfășura într-un nou spațiu: Galeria Varvedo, strada Crișan nr. 6/1, vizavi de Turnul Ștefan. Târgul va fi deschis de vineri, 28 februarie, până duminică, 1 martie, între orele 9 și 21.


Niciun comentariu:

@diana.topan