Mărțișoarele Alexandrei Neacșu vestesc trezirea la viață a naturii - Fabrica de fericire

miercuri, 26 februarie 2020

Mărțișoarele Alexandrei Neacșu vestesc trezirea la viață a naturii



Târgul "Mărțișor cu dor", aflat anul acesta la a XII-a ediție, propune o largă varietate de mărțișoare, care se caracterizează prin originalitate, bun-gust, calitatea lucrăturii și a materialelor. Dacă ați vizitat târgul și în anii trecuți, vă veți bucura să regăsiți unii artiști obișnuiți ai evenimentului, dar veți fi surprinși și de numele noi, pe care, cu siguranță, le veți reține.



Alexandra Neacșu propune pentru doamne și domnișoare modele mai vechi și mai noi, dar pe care nu le veți regăsi la alți artiști. Una dintre colecții are ca sursă de inspirație costumele tradiționale românești din diferite zone ale țării. O altă colecție pune în valoare flora specifică primăverii, plantele presate și uscate fiind lipite pe o bucată de pânză și rezultând un mărțișor potrivit iubitorilor naturii. Cocorii sunt un alt simbol al primăverii, sosirea acestor păsări fiind o sursă de bucurie și speranță.



Alexandra Neacșu: "Pentru mine mărțișoarele sunt simboluri ale bucuriei de a sărbători începutul unui nou ciclu - trezirea la viață a naturii. De aceea, am ales să întâmpin primăvara cu: ghiocei plini de gingășie și candoare, pentru a dărui speranță și bucurie celor dragi, dătători de curaj și încredere în propriile forțe; primule (ciuboțica cucului), toporași, panseluțe (trei frați pătați), miozotis (nu-mă-uita), ploiță, arnică, piciorul cocoșului, hortensie, garofițe sălbatice, trifoi cu trei și cu patru foi, plini de culoare, care adună în ele soarele și căldura generatoare de viață; cocori care vestesc venirea primăverii. Încununez toate acestea cu modele de pe vechi țesături românești, purtătoare de simboluri adânci, care să ducă mai departe esența spirituală a acestui popor."


Anul acesta, Târgul "Mărțișor cu dor" se va desfășura într-un nou spațiu: Galeria Varvedo, strada Crișan nr. 6/1, vizavi de Turnul Ștefan, lângă Teatrul Municipal. Târgul va putea fi vizitat de vineri, 28 februarie, până duminică, 1 martie, între orele 9 și 21. Evenimentul este organizat de Asociația NOD.








Niciun comentariu:

@diana.topan