Idilă în vremea crizei - Fabrica de fericire

marți, 24 martie 2020

Idilă în vremea crizei




A fost bogat dintotdeauna. Mai exact, de la primele scânteieri ale democraţiei, de când de abia începuse să îi crească mustaţa şi descoperise că patima pentru alcool a unora poate fi norocul său. Prin ‘90, cu bani primiţi de la tată-său, proprietarul celei mai mari horincii din comună, şi-a deschis o fabrică de alcool la marginea municipiului. Vindea votcă ieftină pentru mineri şi lichioruri viu colorate pentru liceeni, iar treaba i-a mers atât de bine, încât, treptat, şi-a tot extins afacerea.

Dar adevărata lovitură a dat-o cu vreo treizeci de ani mai târziu, în timpul pandemiei, când a avut ideea de a înlocui producţia de alcool cu cea de dezinfectanţi. Frica oamenilor în faţa noului virus, pentru care nu se găsise leac, i-a adus lui Dorel, într-un singur an, o avere uriaşă.

FOTO: Lucian Petru GOJA


Avea în jur de 50 de ani. Locuia la marginea oraşului, lângă pădure, într-o casă imensă, înconjurată cu un gard înalt, de beton. Nimeni, în afară de soţia lui, nu era primit acolo. Întâlnirile de afaceri şi le ţinea la biroul de la fabrică, iar cele prieteneşti – în localurile amicilor lui. Era un om de lume, îi plăcea să se afişeze la tot felul de adunări, petreceri şi sindrofii, însă la sfârşitul zilei se retrăgea întotdeauna în cuibul lui secret.

Se căsătorise relativ recent. Izabela avea jumătate din vârsta lui, era blondă şi avea un corp de panteră. Pasiunea ei era să danseze în cluburi. De altfel, aşa o şi cunoscuse Dorel, într-o noapte cu mult alcool şi droguri. De frică să n-o piardă, el îşi deschisese un club de noapte, unde Izabela mergea seară de seară. Aşa putea să o ţină, discret, sub supraveghere.

În timpul crizei, însă, s-a instituit stare de urgenţă, iar Dorel şi Izabela au fost obligaţi să rămână izolaţi în casa lor imensă. El a început să îşi organizeze întânirile de afaceri online. Stătea toată ziua închis în biroul lui şi coordona producerea de dezinfectanţi.

Femeia, în schimb, se plictisea. Ca să o distreze, Dorel i-a cumpărat un papagal. Timp de trei zile, Izabela s-a chinuit să îl înveţe tabla înmulţirii. Pe urmă a început iar să se plictisească. I-a venit ideea să facă un film cu papagalul vorbitor. L-a postat pe internet şi a avut succes.

A început să facă filmuleţe în fiecare zi. Le dădea oamenilor idei despre ce să facă pentru a evita plictiseala. În acele zile, oamenii nu mai aveau voie să iasă din casă decât pentru a-şi cumpăra mâncare, a merge la medic sau la serviciu. Dar cei mai mulţi îşi pierduseră locurile de muncă, căci majoritatea afacerilor intraseră în faliment. Aşa că oamenii îşi petreceeau majoritatea timpului pe internet. Izabela nu a făcut decât să se filmeze în timp ce îşi împodobea hainele, făcea origami, vorbea despre articole de dezvoltare personală, făcea sport sau prepara smoothie-uri. 

A reuşit în scurt timp să strângă un public fidel şi suficient de larg pentru ca Dorel să vrea să cumpere spaţiu publicitar în emisiunile ei. Izabela vorbea frumos despre dezinfectanţii lui Dorel, iar el îi vira sume frumuşele în cont.

Într-o zi, a sunat-o un producător de la un post de televiziune. I-a propus Izabelei să îşi prezinte casa, într-o emisiune de o jumătate de oră. Promitea faimă şi o sumă frumoasă. În timp ce Dorel lucra închis în biroul lui, Izabela a filmat cu telefonul fiecare colţişor al vilei, dând detalii despre felul în care îşi trăiau viaţa ea şi soţul ei.

Emisiunea s-a difuzat peste o săptămână. Prietenii lui Dorel au început să îl sune, să îl felicite pentru frumoasa casă şi să îi reproşeze că nu i-a invitat niciodată la el, la un pahar de vorbă.

În acea zi, bărbatul a plesnit-o pe Izabela pentru prima şi ultima oară. A lovit-o cu sete peste faţa delicată, cu ciuda omului căruia i-au fost dezvăluite cele mai intime secrete. Şi-au făcut reproşuri şi şi-au spus, cu tonul ridicat, lucruri cărora niciodată până atunci nu le mai dăduseră glas.

La finalul zilei, Izabela şi-a luat o ţinută sexy, i-a dat lui Dorel un pahar de whiskey cu gheaţă şi o pastilă albastră, apoi a pus în surdină o muzică languroasă. A început să se legene în faţa lui, mişcându-şi trupul de felină în ritmuri obsedante. Au făcut sex nebuneşte, în dormitorul tapetat cu oglinzi.

În memoria telefonului a rămas întreaga scenă. Inclusiv momentul în care Dorel, scuturat de entuziasm masculin, s-a prăbuşit peste femeia lui şi a rămas ţeapăn. Izabela l-a împins deoparte, s-a ridicat din pat şi a oprit camera video. A aşteptat ca trupul bărbatului să se răcească. De abia apoi a sunat la 112.


Niciun comentariu:

@diana.topan