Cele șapte cuvinte care definesc vara 2020 - Fabrica de fericire

marți, 8 septembrie 2020

Cele șapte cuvinte care definesc vara 2020

 


Mai multe zile pentru a ticlui cele șapte cuvinte în care să descrieți vara pe cale să se ducă! 

Muzeul de Artă a prelungit termenul limită până la care puteți trimite contribuțiile voastre pentru proiectul "O vară în șapte cuvinte". Pornind de la cuvintele voastre, echipa muzeului va alege lucrări de artă care se vor constitui într-o expoziție. Împreună, profesioniști și iubitori de artă, cu toții personaje ale unei veri ciudate, încropim un proiect artistic. 

O inițiativă șugubeață, pentru care o felicit pe Oana Enășel. 💜💚💙


COMUNICAT DE PRESĂ

 

Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

prelungește cu o lună termenul până la care puteți trimite povești în șapte cuvinte!

 

Proiectul participativ 1 vară |7 cuvinte își propune să alăture, într-o expoziție virtuală, lucrări ale Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» poveștilor verii primite de la publicul său. Bucuroși de interesul manifestat de membrii comunității noastre și de comportamentul... cald al verii altfel, decretăm prelungirea ei până spre toamnă!

Împărtășiți amintirile, experiențele, trăirile sau temerile unei veri altfel până în             30 septembrie. Cuprindeți-le pe toate în șapte cuvinte și trimiteți-le pe adresa de e-mail oana.enasel@muzartbm.ro, menționând subiectul Povești în șapte cuvinte sau prin SMS la numărul de telefon cu tarif normal 0749 730 986 sau pe rețelele de socializare (Facebook Messenger: @MJACABM și Instagram: @muzartbm)  

 


Ultimele luni ne-au schimbat tuturor obiceiurile, modul de relaționare și chiar de învestire cu sens a realității. Când izolarea (și panica) inițială s-a transformat într-o nouă realitate, muzeele au decis să își folosească abilitățile și cunoștințele pentru a documenta schimbarea, colectând obiecte și mărturii ale membrilor comunității din care fac parte.

Inspirându-ne din politica de colecționare rapidă (Victoria & Albert Museum, Londra) și fundamentat pe conceptul expozițiilor participative, dezvoltat de Nina Simon (Museum of Art & History, Santa Cruz, California), noi, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»,  am dat startul proiectului colectiv 1 vară |7 cuvinte. Primim de la voi impresii despre vara din „noul normal” și, coroborându-le cu imaginile lucrărilor din Centru Artistic, transformăm demersul nostru colectiv într-o expoziție virtuală, în care „textele de sală” sunt scrise de voi și au doar 7 cuvinte.

 

Scriem împreună povestea zilelor care se-mpotrivesc să stea, în vara ce n-a fost să fie!

În vara altfel, poveștile au șapte cuvinte!

 

drd. Oana Enășel

Referent de specialitate-marketing

Niciun comentariu:

@diana.topan