Până la Crăciun, ne îndulcim cu artă - Fabrica de fericire

marți, 8 decembrie 2020

Până la Crăciun, ne îndulcim cu artă

 Am aflat despre un nou proiect fain al Muzeului de Artă chiar când îl așteptam pe Moș Nicolae. Apoi au venit alegerile și, cu ele, un vârtej de emoții, speranțe și dezamăgiri. Așa că până azi nu mi-am găsit timpul și energia să vă prezint acest proiect, pornit de la tradiția calendarului Advent, dar într-o formă care celebrează frumosul și care este adaptată modalităților de comunicare de azi. Fiecare zi ne va aduce câte o surpriză, nu sub formă de ciocolată, ci sub formă de artă. 

Ideea este să păstrați link-ul la îndemână, astfel ca în fiecare zi până la Crăciun să puteți să îl accesați. Calendarul are căsuțe-zile care se activează la miezul nopții, după care rămân active. Veți găsi acolo, în fiecare căsuță, lucrări de artă (portrete) și muzică, prezentate sub formă de video-uri, dar și întrebări pentru un concurs cu premii. 

Găsiți calendarul AICI

COMUNICAT DE PRESĂ

Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

numără, alături de publicul său, zilele rămase până la Crăciun!Când e împărtășită cu cei dragi, bucuria Sărbătorilor de iarnă e mai mare, iar așteptarea e mai ușoară!

V-am pregătit un calendar fermecat online: Până la Crăciun... cu Noi! Deschideți-l în fiecare zi și bucurați-vă de micile surprize artistice. Am împachetat în cutiuțele electronice gândul nostru bun (priviți cu-atenție, le-am strecurat pe toate în câte-un videoclip), însoțit de picturi din expoziția temporară „Portretul în arta băimăreană”, curator dr. Ioan Angel Negrean, pe notele muzicale alese de compozitorul Darie Nemeș Bota, dar și ghicitori și jocuri.

Vă invităm să petreceți timpul rămas până la Crăciun în compania noastră, a celor „de la Artă” și a Frumosului pe care îl păstrăm!
Calendarul este publicat pe blogul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», la adresa muzeuldeartabaiamare.wordpress.com, în secțiunea Până la Crăciun... cu Noi. Căutați căsuța care corespunde datei din ziua respectivă și deschideți-o printr-un simplu click. Fiecare căsuță devine activă de la ora 00,00. Savurați momentele artistice în tihnă, alături de cei dragi sau dați curs micilor noastre provocări. Unele căsuțe vă pot aduce ca premiu calendarul jubiliar al anului 2021, tipărit de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» cu imagini ale lucrărilor sale. Numărătoarea noastră inversă începe de sâmbătă, 5 decembrie, ora 20,00 și poate fi accesată direct pe blog sau utilizând link-ul publicat pe rețelele de socializare.

Concept inspirat de proiectul Europeana.eu, „Let's light up December with Europeana Advent Calendar”, disponibil aici. Europeana.eu este o inițiativă a Uniunii Europene care vizează digitizarea patrimoniului cultural european și sprijină inovarea în domeniu.

Expozițiile de la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» rămân închise pentru executarea unor lucrări de igienizare, renovare și actualizare a expoziției permanente, Informații privind deschiderea expoziției temporare și reluarea parțială a accesului public vor fi transmise în timp util.

drd. Oana ENĂȘEL,

Referent marketing


Niciun comentariu:

@diana.topan