Sanda Ciorna aşterne pe chipul femeilor fericirea culorilor vii - Fabrica de fericire

joi, 2 decembrie 2021

Sanda Ciorna aşterne pe chipul femeilor fericirea culorilor vii

 

Eşarfe de mătase pictate manual la Târgul Darurilor de Crăciun



Sanda Ciorna creează cele mai pline de bucurie eşarfe de mătase pe care mi-a fost dat să le văd. Ele reuşesc să scoată din anonimat orice femeie care le poartă, făcând-o să pară fericită, curajoasă şi feminină. Eşarfele Sandei vor putea fi cumpărate de la Târgul Darurilor de Crăciun, care va avea loc în Baia Mare, la Galeria Várvédö (Centrul Vechi, vizavi de Turnul Ştefan), în perioada 10-12 decembrie, între orele 9-21.





Sanda Ciorna s-a născut în Baia Mare, apoi a urmat Liceul de Artă din localitate. Ca primă specializare este inginer constructor, dar în toţi anii în care a profesat această meserie nu a întrerupt contactul cu marea ei iubire, pictura.




Are doi copii, pe Alexandra și pe Vlad, care au o carieră artistică în domenille foto-video și, respectiv, design, la Bucureşti. După ce ei au încheiat studiile, Sanda a decis să urmeze și ea a doua facultate, având ca specialitate pictura.




Am știut că aici e locul meu şi că doar în acest univers artistic , plin de culori și infinite posibilităţi simt libertatea de exprimare care îmi aduce bucurie.



Ca tehnici, am cochetat mulţi ani cu pictura în ulei, acuarela, pastelul, cărbunele, grafica în tuș și baiț, iar din 2013 încoace prefer să lucrez în culori acrilice, care se mulează mult mai bine pe stilul expresionist abstract, care este modalitatea de a-mi exprima cel mai natural trăirile interioare.




Am bucurat mulți oameni cu lucrările mele de-a lungul anilor, așa că am decis să extind această bucurie pictând pe tricouri. Mai apoi mi-a venit ideea de a picta eșarfe din mătase naturală”, spune Sanda Ciorna.




Cu aceste eșarfe, ea va participa la Târgul Darurilor de Crăciun din anul acesta, dar și cu câteva lucrări de pictură pe hârtie și pe pânză, de mici dimensiuni.




Fiecare eșarfă o pictez manual, în culori speciale pentru mătase, și de ani întregi se bucura de ele femei din multe locuri din România și din alte țări precum Austria, Spania, Germania, Belgia, Canada, America, Grecia.





Niciun comentariu:

@diana.topan