Poți și tu să contribui la conservarea specificului lingvistic al Maramureșului! - Fabrica de fericire

marți, 29 decembrie 2020

Poți și tu să contribui la conservarea specificului lingvistic al Maramureșului!

 



Scrisul și publicarea cărților necesită mult mai mult decât pasiune, contrar opiniei generale. Necesită și ani de școală și de citit cărțile altora (desigur, nu mă refer la cazul scriitorilor din pușcărie), dar și ceva foarte concret: bani.

Iată că nu toți scriitorii sunt cu capul în nori; pe unii, viața i-a învățat să se descurce. Dorin Ștef este unul dintre acești scriitori care pare a fi învățat mersul lucrurilor în lumea științifică și literară. Desigur, faptul că este și jurnalist l-a ajutat să se țină aproape de realitate și să judece cu luciditate inclusiv chestiunile de suflet, cum ar fi păstrarea specificului lingvistic al Maramureșului.

Dorin Ștef dorește să publice o a treia ediție a unui dicționar de regionalisme și arhaisme din această parte de țară, o ediție îmbogățită și care este cu atât mai necesară cu cât, în contextul globalizării, alterarea fondului lingvistic specific zonei se petrece cu rapiditate.

Lucrarea se intitulează „Dicționar de regionalisme și arhaisme din județul Maramureș. Ediție revăzută și adăugită”, are 426 de pagini și, în cazul în care se vor strânge suficienți bani pentru publicarea ei, va fi lansată în luna aprilie 2021. Pentru tipărire este necesară suma de 7.150 lei, la care pot contribui toți doritorii cu donații mai mici sau mai mari, după buzunarul fiecăruia. Donațiile vor fi răsplătite cu exemplare ale lucrării. Astfel, o donație de 50 lei înseamnă achiziția în avans a unui exemplar.

Dacă doriți să sprijiniți acest demers științific, și, astfel, să contribuiți la conservarea specificului maramureșean, accesați pagina https://www.sprijina.ro/cauze/dictionar-de-regionalisme-si-arhaisme-din-maramures .


Niciun comentariu:

@diana.topan