Acorduri de Enescu la Muzeul de Artă din Baia Mare - Fabrica de fericire

miercuri, 25 august 2021

Acorduri de Enescu la Muzeul de Artă din Baia Mare


Baia Mare e departe de București și și-a ratat șansa de a deveni Capitală (culturală), dar asta nu înseamnă că băimărenii nu pot avea acces la cultură. Muzeul de Artă face un "pas sincretic", dacă pot să-i spun așa, și ne invită ca, timp de o lună, să admirăm lucrările de artă plastică de pe simeze pe acordurile muzicii lui George Enescu. Astfel, ecourile celebrului festival bucureștean ajung și în orașul nostru. 
 



COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

își întâmpină vizitatorii

pe acordurile muzicii compozitorului George Enescu.

 

            Cu prilejul aniversării a 140 de ani de la nașterea compozitorului, în perioada în care în București se desfășoară Festivalul Internațional George Enescu, în galeriile muzeului de artă va răsuna, pe fundal, muzica marelui compozitor.

            Selecția orchestrală cuprinde, de la cvartete la solouri, partituri foarte cunoscute, dar și unele mai puțin audiate și propune vizitatorilor o incursiune prin întreaga sa creație, de la lucrările din tinerețe, la perioada matură. Audiția se încheie cu o lucrare specială, intitulată Carillon nocturnes, care imită sunetul netemperat al clopotelor unei biserici.

            Sunetele imaginate de către unul dintre cei mai mari muzicieni români ai tuturor timpurilor se împletesc cu frumusețea picturilor Centrului Artistic Baia Mare. Vizitatorii se pot bucura de această experiență în perioada 28 august - 26 septembrie, de miercuri până duminică, între 10,00-17,00 (accesul ultimului vizitator se face la 16,30).

            Vă așteptăm!

 

 

Robert Strebeli,                                                                                                         drd. Oana Enășel,

Manager                                                                                                                   Referent marketing


Niciun comentariu:

@diana.topan