Adevărata caracterizare a unei Balanţe - Fabrica de fericire

luni, 7 mai 2018

Adevărata caracterizare a unei Balanţe



Sunt genul de om care se întreabă mereu de ce nu obţine ceva ce îşi doreşte, căci nu are mai puţine merite decât alţii. Iar când, în fine, îl obţine, îşi spune că nu are dreptul la un asemenea dar.
Sunt genul de om care nu îşi pune zahăr în cafea, ca să nu se îngraşe. Dar care îşi pune frişcă de câte ori are ocazia.
Sunt genul de femeie care preferă să viseze la o relaţie decât să o trăiască efectiv. În vis, orice iubire e mai frumoasă.
Foto: Lucian Petru Goja
Sunt genul de om care nu se poate îmbăia în viteză. Oricât de grăbită aş fi, când intru în apă cad pe gânduri. De altfel, textul acesta a fost parţial conceput în cadă.
Sunt genul de om care, când citeşte un text foarte bun al altui autor, se întreabă de ce naiba se încăpăţânează să mai scrie. Şi care, apoi, îşi dă seama că scrisul este singura lui raţiune de a fi.
Sunt genul de om care le spune prietenilor adevărul verde în faţă, chiar cu o urmă de cruzime. Şi care, pe urmă, suferă pe ascuns de teamă că îi va pierde. Dar nu îşi ia cuvintele înapoi.
Sunt genul de om pe care uneori durerea unui animal îl impresionează mai puternic decât durerea unui om.
Sunt genul de om care, atunci când merge în oraş să-şi cumpere o pereche de pantofi, nu se poate hotărî între două perechi care îi plac la fel de mult. Şi sfârşeşte prin a le cumpăra pe amândouă.
Sunt genul de om care, atunci când se află la vreo sindrofie, tânjeşte după singurătatea de acasă.
Sunt genul de om care, atunci când telefonul îi sună des, se supără că e deranjat, iar când nu sună deloc, se întristează că toată lumea l-a uitat.
Sunt genul de om care renunţă bucuros la câteva ore de somn pentru a putea asculta primul cântec al păsărilor, dinainte de crăpatul zorilor.
Sunt genul de om care are curajul ca, la mijlocul vieţii, să şi-o schimbe cu 180 de grade, dar care se teme să folosească liftul cu pereţi transparenţi al unui mall.
Sunt genul de om care scrie lucruri şocante doar pentru a-şi demonstra sieşi că e suficient de liber încât să o poată face.
Sunt genul de om care, atunci când ştie prea puţine lucruri despre o persoană, completează golurile cu aspecte pozitive. Şi care, de aceea, e adesea dezamăgit.
Am scris toate aceste lucruri pentru că am citit azi, la caracterizarea zodiei mele – Balanţă – un singur cuvânt: „indecis”. Ceea ce nu e fals, dar e absolut insuficient. Şi omisiunea poate fi o minciună uneori.

Niciun comentariu:

@diana.topan