Teatrul Ararat, energic la început de stagiune - Fabrica de fericire

joi, 10 august 2017

Teatrul Ararat, energic la început de stagiune

Seri de teatru la Muzeul Satului”

Stagiunea 2017 – 2018 a Teatrului Ararat, cea de-a doua stagiune a primului teatru privat profesionist din Baia Mare, se deschide cu Festivalul Repere – Mituri – Identităţi, Ediţia I - „Seri de teatru la Muzeul Satului”. Festivalul va lua forma unei microstagiuni, propunând patru spectacole, în patru zile de joi, de la ora 20, care toate vor avea loc la Muzeul Satului din Baia Mare:
10 august - „Soacra cu trei nurori”, după Ion Creangă;

17 august – „Şcoala Ludică”, pe un text de Ioan Groşan;

24 august - “Mozaic Ludic”;

31 august – Ziua Limbii Române – spectacolul „Pe mine mie redă-mă”, pe versuri de Mihai Eminescu.

Intrarea este gratuită la toate spectacolele. Se pot face donaţii pentru a susţine teatrul băimărean în urnele special amenajate în acest scop la Muzeul Satului.
Claudiu Pintican, managerul Teatrului Ararat

Soacra cu trei nurori” a avut premiera în Ucraina

După cum a precizat actorul şi regizorul Claudiu Pintican, managerul Teatrului Ararat, într-o conferinţă de presă, stagiunea 2016-2017 a fost una bogată, nu mai puţin de 11 spectacole fiind scoase la rampă. Un alt fapt remarcabil este că spectacolul „Soacra cu trei nurori” a avut premiera în Ucraina. În România, premiera spectacolului a avut loc pe 1 iunie. „Soacra cu trei nurori” s-a bucurat de mare succes, inclusiv în rândul copiilor, datorită replicilor pline de haz şi, nu în ultimul rând, a ideii năstruşnice ca în spectacol să joace şi o... capră. Adevărată.
O altă legătură cu ţara vecină ar putea fi instituită prin participarea Teatrului Ararat la Festivalul de monodramă din oraş, care va avea loc în septembrie. Spectacolul în cauză va fi un one man show pe un text al dramaturgului Marian Ilea, intitulat „Pictorul de pancarte”.

O pepinieră de actori
Pe lângă spectacolele cu actori profesionişti, Teatrul Ararat organizează şi cursuri de dezvoltare personală în domeniul teatrului pentru doritori de toate vârstele. O primă promoţie de actori amatori a absolvit deja, ei fiind protagoniştii spectacolelor „Mozaic Ludic” şi „Şcoala Ludică”. Claudiu Pintican a declarat că încearcă să creeze o pepinieră de actori care să fie şcoliţi bine, chiar dacă nu în şcoli acreditate. Aceşti actori amatori vor juca şi în alte producţii ale Teatrului Ararat.
Înscrierile pentru a doua promoţie au început în luna iulie şi sunt deschise până în luna septembrie. Se pot înscrie iubitori ai teatrului de toate vârstele. Este o bună ocazie a unui nou început pentru cei care şi-au dorit întotdeauna să urce pe scenă, însă până acum nu au avut şansa aceasta. Claudiu Pintican ne asigură că printre cei care au optat să înveţe teatru de la el există viitori actori cu adevărat talentaţi. Relaţii suplimentare la numărul de telefon 0723-196398.

Niciun comentariu:

@diana.topan