Nunta de la A la Z şi câteva impresii despre mediul de afaceri - Fabrica de fericire

duminică, 18 februarie 2018

Nunta de la A la Z şi câteva impresii despre mediul de afaceri



Târgul Nunta de la A la Z s-a desfăşurat, timp de trei zile, în perioada16-18 februarie 2018, la Centrul de Instruire şi Marketing din Baia Mare, în organizarea Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş. Impresii după prima zi a evenimentului găsiţi AICI.

Duminică, adică în a treia zi a evenimentului, am stat mai mult de vorbă cu expozanţii şi cu vizitatorii, iar concluziile au fost puţin diferite. De la bun început precizez că organizatorii au oferit condiţii bune pentru expozanţi. Din păcate, însă, afluxul de vizitatori nu a fost cel aşteptat, deşi sâmbătă şi duminică interesul a fost mai mare decât vineri până pe la ora 15,30, lucru perfect explicabil, de altfel. Unii dintre expozanţii care au participat şi la ediţiile din alţi ani s-au plâns de scăderea semnificativă a numărului comenzilor primite. O posibilă cauză ar fi faptul că evenimentul din Baia Mare, care s-a dorit a fi unul regional, a avut loc în aceeaşi perioadă cu târgurile de nunţi din alte patru oraşe apropiate: Satu Mare, Cluj, Sibiu şi Zalău. Unii dintre viitorii miri au optat pentru Cluj, dar şi târgul de la Satu Mare a avut mulţi vizitatori. Pe de altă parte, de la an la an publicitatea online câştigă teren, iar clienţii preferă tot mai mult să îşi caute cele necesare pentru nuntă de acasă, din fotoliu, fără a mai face efortul de a participa la un târg de profil.
http://cofetariibaiamare.ro/


Oricum, pentru firmele aflate la început de drum, târgul a fost util prin prisma faptului că s-au putut face cunoscute în rândul câtorva sute de potenţiali clienţi. Pe de altă parte, mie târgul mi-a plăcut în mod special pentru că am avut ocazia să cunosc oameni de afaceri tineri şi plini de energie, pe care mi-au transmis-o şi mie. Am cunoscut o tânără doamnă care face comerţ cu flori, şi care, în acelaşi timp, creşte trei copii mici şi se ocupă de gospodărie. Desigur că se plângea din cauza oboselii permanente, însă florile îi produceau bucurie şi avea o încăpăţânare şi o încredere în reuşită molipsitoare. Apoi am cunoscut o altă tânără care mi-a mărturisit că nu poate sta locului, vrea mereu să fie activă, de aceea mediul de afaceri i se potriveşte perfect. Mi-a spus că nu ar fi în stare să lucreze la stat, pentru că s-ar plictisi, s-ar plafona şi, cel mai probabil, nu i-ar plăcea nici atmosfera dintr-o instituţie prăfuită. Din păcate, aşa sunt percepute instituţiile statului.

Tinerii expozanţi de la târg erau, însă, zâmbitori şi glumeţi, dornici să răspundă la orice întrebare, dispuşi să satisfacă dorinţele clienţilor, flexibili şi neobosiţi. Am plecat de la Nunta de la A la Z cu o impresie foarte bună despre aceşti oameni dispuşi să rişte într-o perioadă de instabilitate fiscală, dornici să atingă performanţe şi dispuşi la orice efort pentru a-şi câştiga încrederea clienţilor.
Sper să mai auzim unii de alţii. Numai de bine!


















Niciun comentariu:

@diana.topan