Credențul Ancuței la Târgul Darurilor de Crăciun - Fabrica de fericire

marți, 3 decembrie 2019

Credențul Ancuței la Târgul Darurilor de Crăciun




Târgul Darurilor de Crăciun, evenimentul pe care îl aștept cu emoție în fiecare iarnă, va avea loc la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare în perioada 18-21 decembrie, de miercuri până sâmbătă. Până atunci, mi-am propus să vă demonstrez că acesta e cu adevărat cel mai frumos târg cu tematică de Crăciun din Baia Mare (și nu numai). Așa că voi poșta aici, pe Fabrica de fericire, câte o picătură chinezească în fiecare zi. Sunt 14 artiști, pe care îi veți cunoaște pe parcursul a două săptămâni. Sunt convinsă că vă veți îndrăgosti de creațiile lor.

Și ca să începem în forță, azi vă voi prezenta o artistă care îmi e foarte dragă, deși nu am stat de vorbă de mai mult de 3-4 ori: Ancuța Achim. Ancuța Achim – Credențul Acuței pe Facebook – creează păpuși care fac imaginația tuturor fetițelor, dar și a femeilor mature, să zboare. Fiecare cu personalitatea ei, păpușile Ancuței deșteaptă în sufletul feminin delicatețea și nostalgia copilăriei.



Nu aș putea spune exact când a început totul. Dintotdeauna mi-a plăcut să meșteresc, să modific fiecare lucru cu care intram în contact, în așa fel încât să-l fac să mă reprezinte, să fie unic.
"Credențul" s-a născut din dorința de a-mi colora timpul liber.
Având un job care presupune 8-12 ore de lucru, reguli stricte și foarte puțin spirit creativ, am simțit nevoia să ies din această rutină și uite așa am început să creez primele mele decorațiuni de Crăciun. Sunt decorațiuni inspirate din natură, realizate din sfoară, iută, bucățele de lemn și fructe uscate.

În urmă cu doi ani, am avut șansa să-mi expun micile creații în cadrul "Târgului Darurilor de Crăciun", lucru care m-a motivat foarte mult. La acest târg am întâlnit oameni care m-au încurajat sa continui cu aceasta pasiune.

Atunci când creez, simt că sunt liberă. Deși am un program haotic și în mare parte meșteresc noaptea, nu am simțit niciodată nevoia să renunț, ci, din contră, îmi doresc să mă reinventez și să experimentez tehnici și lucruri noi. Am învățat să am răbdare și să muncesc din greu, fiindcă nimic nu se întâmplă peste noapte, să am încredere că acolo unde pui suflet și pasiune, este imposibil să nu iasă ceva frumos.
Cu puțin timp în urmă, au prins viată în micul meu atelier, amenajat într-un colțișor de apartament, "păpușile cu suflet" - puși inspirate din copilăria mea.



Pasiunea pentru cusut am moștenit-o de la mama, care, fiind croitoreasă, m-a învățat încă de mică să-mi creez propriile jucării.

Lizuca, prima păpușica pe care am creat-o, a fost atât de îndrăgită de copii și de mămici, încât am decis ca acesta este modelul de păpușă pe care vreau să-l creez.

Nu caut modele anume, ideile îmi vin parca puse cu furca. bazez doar pe imaginația mea și pe inspirația de moment. Nu m-a interesat modernismul, ci ca păpușile mele să fie cât se poate de originale!”

Niciun comentariu:

@diana.topan