Ileana Bijoux la Târgul Darurilor de Crăciun - Fabrica de fericire

sâmbătă, 7 decembrie 2019

Ileana Bijoux la Târgul Darurilor de Crăciun



Nu pot scrie despre Ileana Horoba-Danci fără să mă laud că e prietena mea. 😍 O găsiți pe Facebook cu pagina Ileana Bijoux (click pentru acces). 

Pentru că, de cele mai multe ori, Ileana creează bijuterii. Este o maestră a ceramicii, și face minuni din acest material năbădăios. Nici nu mai știu câți cercei, câte coliere și câte broșe semnate de Ileana am adunat în timp. Sunt, pur și simplu, irezistibile. Au darul de a scoate orice femeie din anonimat, dar adevărul este că nu orice femeie le poate purta. Bijuteriile Ilenei sunt destinate femeilor care știu ce vor, femeilor cărora nu le e teamă să atragă priviri, femeilor care doresc să încalce reguli. În special colierele sunt atât de bogate, încât trebuie purtate la ținute cât mai simple, pentru ca ansamblul să nu pară prea încărcat.



Însă Ileana lucrează și obiecte de mari dimensiuni, care își găsesc locul în galerii și expoziții. Acestea sunt mereu profunde, purtătoare de mesaj, și ies din sfera decorativului, devenind lucrări pline de sens(uri). De curând, Ileana a lucrat la astfel de piese tocmai în Iran, unde a obținut o bursă.



Târgul Darurilor de Crăciun, ajuns la a VIII-a ediție, și Târgul de Mărțișor, care ambele au loc, în mod tradițional, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, sunt copiii Ilenei, născuți din dorința ei ca, pe de o parte, să le dea artiștilor locului șansa de a-și face cunoscute creațiile, iar, pe de altă parte, să creeze pentru băimăreni evenimente cu produse de bun-gust, diferite de ceea ce se poate cumpăra de obicei de la tarabe.

Ileana Horoba-Danci: „În acest an voi aduce la Târgul Darurilor de Crăciun o colecţie de suflet. "Colindătorii" mei, pictaţi pe căsuţe din porţelan, sunt de fapt frânturi preţioase din copilăria fiecăruia dintre noi. Este o colecţie de amintiri şi nostalgie care am încredere că va ajunge la sufletul vizitatorilor şi le va bucura sărbătorile.”


Niciun comentariu:

@diana.topan