Muzeul de Artă introduce abonamentul ca modalitate de vizitare a expozițiilor - Fabrica de fericire

vineri, 10 ianuarie 2020

Muzeul de Artă introduce abonamentul ca modalitate de vizitare a expozițiilor


Muzeul Județean de Artă “Centrul Artistic Baia Mare” continuă să ne surprindă cu noutăți, reușind să demonstreze că poate ține pasul cu vremurile. Începând cu mijlocul lunii, iubitorii de artă vor putea achiziționa abonamente care le vor permite vizitarea expozițiilor muzeului. În această perioadă, sunt deschise următoarele expoziții:

· Expoziția permanentă: «Centrul Artistic Baia Mare. Repere europene între tradiție și inovație»;
· Expoziția temporară interactivă «Safari Urban»;
· Ciclul de micro-expoziții «Capodopere ale picturii românești: Nicolae DĂRĂSCU, Bărci în port (1914)»;
· Ciclul de micro-expoziții «Lucrarea lunii» - ianuarie 2020: „Georgeta NĂPĂRUȘ – Costum 10 (1978)”.  



Expozițiile sunt deschise pentru vizitare la sediul Muzeului Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», pe strada 1 Mai nr. 8, de marți până duminică, între 10,00 – 17,00 (accesul vizitatorilor se face până la 16,30). Prețul unui bilet este de 7 lei pentru adulți, respectiv 3 lei pentru elevi și studenți.
 Abonamentele nu au fost o opțiune până acum la Muzeul de Artă (și, de altfel, nici nu sunt, deocamdată, la niciunul dintre celelalte muzee băimărene). Abonamentele de vizitare au valabilitate pe parcursul unui an calendaristic. Vizitatorii pot alege, în funcție de preferințe, dintre cele patru variante care permit accesul la șase expoziții permanente sau temporare, acordă prioritate la rezervarea locurilor la evenimentele speciale și alte benficii punctuale, anunțate pe parcursul anului. Prețul unui abonament variază între 12 și 30 lei și poate fi achiziționat de la casieria muzeului.   
Abonamentele au fost aprobate de Consiliul Județean Maramureș încă din 2015, ideea aparținându-le dr. Tiberiu Alexa, directorul muzeului, și colegei acestuia, Iza Pop. De abia acum, însă, ea este pusă în practică. 



În funcție de preferințe și de caracteristici, publicul poate alege dintre patru variante, după cum urmează:

1. Abonament de vizitare în grup a expozițiilor de artă
· conține șase bilete colective care dau dreptul la vizitarea a șase expoziții (permanentă și/sau temporare) din programul anual expozițional propriu al muzeului;
· tipuri abonament:
1.1. Familial - 2 până la 6 membri ai unei familii, preț 30 lei;
1.2. Civic - 2 până la 6 elevi/studenți la cursuri de zi, preț 18 lei;

2. Abonament individual de vizitare a expozițiilor de artă
· conține șase bilete individuale care dau dreptul la vizitarea a șase expoziții (permanentă și/sau temporare) din programul anual expozițional propriu al muzeului;
· tipuri abonament:
2.1. Expert - 1 adult, preț 24 lei;
2.2. Educativ - 1 elev/student la cursuri de zi, preț 12 lei.



Abonamentele sunt disponibile la casierie, la sediul Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», în timpul programului de funcționare (marți - duminică, 10,00 - 16,30).

Biletele de vizitare a expozițiilor permanente, respectiv temporare rămân la același nivel al prețurilor: taxa bilet vizitare "Tur expozițional" (expoziție permanentă + expoziție temporară + micro-expoziții)  este de 7 lei pentru adulți, respectiv 3 lei pentru elevi și studenți.



Tarifele biletelor și abonamentelor percepute de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» sunt stabilite conform art. 486 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare și aprobate prin Hotărârea Consiliului Județean Maramureș nr. 268/26.11.2019.

Mulțumiri pentru informații Oanei Enășel, doctorand, referent de specialitate în cadrul Compartimentului Programe, Marketing şi Promovarea Produselor Muzeale al Muzeului de Artă.




Niciun comentariu:

@diana.topan