Vara pandemică, în povești pline de culoare - Fabrica de fericire

marți, 10 noiembrie 2020

Vara pandemică, în povești pline de culoare

         Anul acesta a fost unul ciudat. Pe lângă alte frustrări, ne-a supărat și anularea sau amânarea unor evenimente culturale cu tradiție. Noaptea Muzeelor a fost unul dintre ele. Dar iată că sâmbătă, 14 noiembrie, Muzeul Județean de Artă "Centrul Artistic Baia Mare" organizează Noaptea Muzeelor, care va cuprinde o expoziție mult așteptată : "O vară în șapte cuvinte". Expoziția a fost realizată cu implicarea comunității băimărene. Aceasta a fost provocată să trimită texte formate din șapte cuvinte care să descrie vara 2020. O vară atipică, marcată  de boală, de frică, de o boală globalizată. Cu ajutorul specialiștilor instituției, fiecare text și-a găsit un corespondent pictural în colecția muzeului. Expoziția va putea fi vizionată pe site-ul muzeului, adică AICI

    Enjoy! 😊


COMUNICAT DE PRESĂ


Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

va celebra Noaptea Muzeelor 2020 printr-un eveniment online.


Lansarea expoziției participative online 1 vară|7 cuvinte va avea loc

sâmbătă, 14 noiembrie,ora 19,00, pe site-ul muzeului.


Galeria virtuală prezintă lucrări din cadrul Centrului Artistic Baia Mare alese de echipa muzeului și inspirate de poveștile în șapte cuvinte primite de la publicul său în perioada august-septembrie 2020. Impresiile despre vara atipică documentează perioada marcată de pandemia de COVID-19 și pun în valoare creativitatea comunității. Asocierea celor șapte cuvinte cu picturile din patrimoniul muzeului evidențiază consecvența cotidianului. Materialul multimedia însoțit de descrierea detaliată a conceptului va fi disponibil după lansare (pe o perioadă nedeterminată) la adresa www.muzartbm.ro.

Noaptea Muzeelor - eveniment aflat sub înaltul patronaj al Consiliului Europei, UNESCO și ICOM, coordonat la nivel național de Rețeaua Națională a Muzeelor din România – va avea loc anul acesta în data de 14 noiembrie. Celebrată în mod obișnuit în luna mai, manifestarea dedicată muzeelor a fost reprogramată din cauza pandemiei de COVID-19 și se va organiza cu respectarea normelor sanitare pentru prevenirea contaminării și răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2. Pentru buna derulare a Nopții Muzeelor 2020, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» optează pentru organizarea unei expoziții online.

drd. Oana Enășel,

Referent de specialitate marketing


Niciun comentariu:

@diana.topan