Muzeul de Artă se redeschide pentru public - Fabrica de fericire

marți, 20 iulie 2021

Muzeul de Artă se redeschide pentru public

 

Foto din arhiva Muzeului Județean de Artă "Centrul Artistic Baia Mare".După o lungă perioadă de reorganizare, Muzeul de Artă din Baia Mare se redeschide pentru public. E vară, e vacanță, așa că, înainte de a savura o băutură rece pe una dintre terasele din Centrul Vechi, faceți o vizită la muzeu și bucurați-vă ochii cu lucrările superbe ale maeștrilor Școlii de pictură băimărene (și nu numai). Muzeul are și câteva proiecte faine, care, de altfel, nu au fost oprite în totalitate în perioada cât muzeul a fost închis pentru public (și care s-a suprapus parțial cu perioada pandemiei). Dacă vreți să aflați noutăți, urmăriți pagina de Facebook a muzeului (Muzeul Județean de Artă "Centrul Artistic Baia Mare"). 


COMUNICAT DE PRESĂ


Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»


anunţă


redeschiderea expoziției permanente 


dedicate aniversării a 125 de ani de la înființarea Centrului Artistic Baia Mare


Începând de vineri, 23 iulie 2021 se redeschid pentru vizitare publică circuitele expoziționale ale Muzeului Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», și anume:


• expoziția permanentă «Centrul Artistic Baia Mare. Repere europene între tradiții și inovații»: comisar de expoziție – dr. Tiberiu ALEXA; curatori asociați – dr. Ioan Angel NEGREAN și dr. Dorel TOPAN; consultant – drd. Robert STREBELI; conservatori – Călin IȚOAIE și Mariana CHIȘ; marketing&PR – referent drd. Oana ENĂȘEL; logistică&exploatare – ec. Adriana REDNIC, conservator Dănuț COSTEA, documentarist Florentina POPESCU, gestionar-custode Florian GHERMAN, referent Ștefana ROMAN


• expoziția temporară «Portretul în arta băimăreană», curator dr. Ioan Angel NEGREAN; conservatori – Călin IȚOAIE și Mariana CHIȘ; marketing&PR – referent drd. Oana ENĂȘEL. 


O parte a spațiilor de expunere, precum și portofoliul expoziției permanente au fost reînnoite cu prilejul aniversării jubileului de 125 de ani de la întemeierea Centrului Artistic Baia Mare. 


Pentru a marca evenimentul alături de publicul nostru, accesul vizitatorilor în perioada 23-25 iulie este gratuit.


*


Accesul publicului este posibil de miercuri până duminică, în intervalul orar 10,00 – 17,00 (ultima intrare în muzeu la orele 16,30), prin programare prealabilă și cu respectarea regulilor obligatorii pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.


Programarea vizitelor se poate face online, pe site-ul muzeului – muzartbm.ro – accesând secțiunea Programări vizite sau prin mesaj Whatsapp la numărul de telefon 0749 730 986.


Biletele se achiziționează de la casieria muzeului, iar plata se face exclusiv în numerar.


Accesul în muzeu este permis în urma unui triaj epidemiologic (persoanele cu temperatura peste 37,3ºC nu sunt admise).


Vizitatorii au obligația de a purta mască de protecție și de a utiliza gelul dezinfectant la intrarea în muzeu.


Este permis accesul grupurilor de maxim zece persoane, cu păstrarea unei distanțe de minim 1,5 m. pe parcursul întregului circuit expozițional. 


dr. Tiberiu ALEXA, director                                                     

Robert STREBELI, șef Birou Dezvoltare–Conservare Patrimoniu MuzealNiciun comentariu:

@diana.topan